.
 

Lenen


Er zijn vele websites in Nederland waar je geld kunt lenen. De meeste websites die je tegenkomt waar je geld kunt lenen op internet zijn bedrijven die de lening weer uit besteden aan een bank of andere geldschieter. Dus is het aan u de taak om goed te kijken welke websites daadwerkelijk de lening zelf financieren om zo voordelig mogelijk uit te zijn. U kunt bijvoorbeeld naar de grote banken gaan op internet of naar de leen bureaus van Dirk Scheringa, dan weet u dat u dichtbij de bron zit en dat u geen derde hoeft te betalen voor uw lening.

Kijk goed uit voor de hoeveelheid geld je wilt lenen


Wanneer je geld gaat lenen moet je goed bekijken wat je afspreekt over het betalingstermijn en over de rente die je betaald. Je kunt onder andere kiezen uit een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening. Je kunt bij de meeste leningen afspreken dat je een vast bedrag rente betaald over het totaal bedrag. Deze rente word verdeeld over het aantal betalingstermijnen van je lening. Elk betalingstermijn zal je dus een deel van het geleende bedrag betalen een een deel van de rente. Wanneer je tijdens deze aflossingsfase meer geld kunt aflossen kun je dat doen door stortingen. Hierdoor word het rente bedrag steeds kleiner naar mate je het afbetaald.

Ik wil geld Lenen


Wanneer je dus geld wilt lenen moet je goed nadenken over welk bedrag je makkelijk kunt missen in het geval je werk hebt en in het geval je geen werk heeft. Wanneer je dat hebt besloten ga je naar de bank of instantie om je aanvraag in te dienen over het bedrag dat je wilt lenen. Jij moet meestal aan de volgende voorwaarden voldoen: Je moet een vast inkomen hebben, bij hogere leningen heb je een vaste baan nodig, Jij moet een bepaald bedrag verdienen per maand om een bepaalde lening af te sluiten en het is nadelig wanneer je BKR registratie hebt. Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet moet je de volgende spullen meenemen naar de bank waar je wilt lenen: Een geldig legitimatie bewijs, afschrijving van je bank, drie salarisstrookjes van de laatste drie maanden en je jaaropgave van het jaar voor dat je wilt lenen. Wil je een lening aanvragen of een lening afsluiten?