.
 

Persoonlijke Lening


Een persoonlijke lening sluit je af om tijdelijk wat meer geld te kunnen besteden. je kunt in Nederland bij elke bank en bij zeer veel verschillende krediet verstrekkers een persoonlijke lening afsluiten. Bij een persoonlijke lening is het zo dat je van te voren afspreekt in hoeveel maanden je het krediet af gaat lossen. Over dit termijn wordt dan de rente berekend die je moet betalen. De rente over je lening wordt weer verdeeld over de termijnen waarin je de lening aflost. Op deze manier betaal je vaak de laagste rente vergeleken met de andere leningen die er op de markt zijn.

Wat zijn de eisen van de bank om een persoonlijke lening af te sluiten


Je kunt een persoonlijke lening al afsluiten wanneer je twee jaar lang een vast inkomen hebt. je moet wel aan de bank kunnen aantonen doormiddel van een jaaropgave of salaris strookje dat je daadwerkelijk twee jaar lang een vast inkomen hebt gehad en wat erg belangrijk is dat je ook belasting betaald hebt. Zwart geld werkt niet bij banken je moet altijd wit het geld verdiend hebben. Aan de hand van je vaste inkomen en je vaste uitgaven gaan ze analyseren hoeveel je kan lenen. De bank wil altijd de zekerheid dat jij de lening kan terug betalen. Vandaar dat zij altijd vragen aan je wat je vaste lasten zijn, hier kun je zelf weten wat voor antwoord je gaat geven. De banken zijn niet streng in deze critiria.

Wat is verstandiger een Doorlopend krediet of een persoonlijke lening?


Het is zeker veel verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten dan een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet is het namelijk zo dat je altijd wanneer je geld hebt ingelost je weer geld kan afnemen. Op deze manier maak je in bittere tijden altijd gebruik van deze doorlopende lening en kom je er moeilijk vanaf. Bij een persoonlijke lening is het zo dat je van te voren dus afstemd wat het aflossingstermijn is en daar moet je je aan houden. Je kunt tussen door niet weer geld opnemen. je kunt zowel bij een persoonlijke lening als bij een doorlopend krediet geld extra storten om zo snel mogelijk van je lening af te komen.